Download Gratis het E-book "11 strategiën voor bedrijfsgroei"
E-book 11 strategiën voor bedrijfsgroeiDownload Nu!

Page content

article content

Focus leggen op productieve tijd

Meer productieve tijd!

Door op de juiste activiteiten te focussen, kan je heel wat tijd winnen. In deze video ontdek je de nummer 1 strategie om meer productieve tijd te hebben.

Hallo, ik ben Sven Saerens en ik ben Business Results Coach.   Vandaag wil ik dieper ingaan op productiviteit door focus op je tijdsgebruik. Waarom doe ik dit? Ik heb een persoonlijke missie en die missie is het verspreiden en implementeren van kennis bij entrepreneurs.

Maar ook bij intrapreneurs, managers die een beslissingsbevoegdheid hebben in een bedrijf. Ik wil hun  inspireren om via die kennis betere resultaten te boeken binnen hun bedrijven en binnen hun teams. Op die manier kunnen zij dan op hun beurt weer impact genereren voor zichzelf en voor anderen.

Kortom, ik help met het verbeteren van het  businessresultaat.

Samen met jou wil ik vandaag de focus leggen op productiviteit door beter om te gaan met tijd. Focus op de juiste zaken zal leiden tot een beter business resultaat. Het business resultaat is het verschil tussen enerzijds de omzet en anderzijds de kost. Wanneer dit verschil zo groot mogelijk kan worden, heb jij een beter business resultaat.

Tijd is vaak de grootste bottleneck voor de meeste ondernemers.

Tijd is er voor iedereen evenveel. 24 uur per dag, 7 dagen in een week, 365 dagen in een jaar. Je kan er geen bij creëren.

Tijd kan je gaan opsplitsen in 4 categorieën, een piramide met 4 lagen:

Geen waarde voor productiviteit

Onderaan staan de activiteiten die geen meerwaarde creëren: roddelen, je zorgen maken, beperkende gedachten, piekeren, te veel aandacht aan social media besteden, je laten onderbreken door andere medewerkers,…

Lage waarde voor productiviteit

Een trapje hoger de activiteiten met lage opbrengst. Ze brengen wel een paar euro’s op, maar brengen je business resultaat niet significant omhoog. Het gaat om repetitieve zaken. Als ondernemer kan je deze activiteiten best automatiseren of delegeren. Jouw ondernemers- skills zijn hier eigenlijk niet bij nodig.

Hoge waarde voor productiviteit

In de voorlaatste laag zien we alles wat omzet genereert. Hierdoor gaan je kosten ook drastisch zakken.

Top waarde voor productiviteit

In de top van de piramide, hebben we alle activiteiten die je ontwikkelt. Je ontwikkelt je relaties, je ontwikkelt business en privé, je ontwikkelt je medewerkers, je gaat netwerken, je schoolt jezelf bij,  kortom je ontwikkelt je bedrijf.

 

Ik kan je helpen om als ondernemer minimum 1 uur per dag te winnen door de focus te leggen op de juiste dingen.

Boek een gratis kennismakingssessie via de website en we gaan een uur samen aan de slag, online of bij jou op het bedrijf. Vooraf proberen we samen al even de grootste knelpunten te bekijken.

 

Tot dan!

Comment Section

0 reacties op “Focus leggen op productieve tijd

Plaats een reactie


*