90 minuten oriëntatiemeeting KMO  Besturingssysteem

90 minuten EOS oriëntatiemeeting

De EOS® 90 minuten oriëntatiemeeting 

De 90 minuten oriëntatiemeeting is de eerste, vrijblijvende stap van het implementatieproces van het  Entrepreneurial Operating System® of
EOS®.

Als ik mensen vertel dat de eerste stap van de implementatie van EOS een 90 Minuten Oriëntatie Meeting is, raken ze soms in de war.

  • Ofwel is men al overtuigd van het nut van EOS en wil men het zelfs direct implementeren. Dan vragen ze, "Waarom moet ik deze meeting nog doen?". 
  • Ofwel denkt men dat het een 90 minuten verkooppraatje wordt. Sommigen denken dat ik hun twijfels ga trachten overwinnen door er cliché hardselling technieken op los te laten.

Maar dat stereotype ligt verder van de waarheid dan wat dan ook!


Wat is die 90 minuten durende EOS oriëntatie vergadering dan wel?

Het is 100% geen verkooppraatje! Dat kan ik je meteen zeggen.

De implementatie van EOS geeft je niet alle oplossingen voor alle problemen in je bedrijf binnen de maand. Het is ook geen snel-rijk-worden-methode. 

Het is een traject van jaren werk en toewijding. Eigenlijk stopt het nooit meer van zodra je gestart bent. Je kan EOS zelf implementeren of met een externe begeleider, een zogenaamde EOS Implementer® . Deze laatste wordt natuurlijk overbodig op termijn. 

Het moeilijkste stuk zit aan het begin. Samen met mijn klanten bouw ik dan een organisatiestructuur en – cultuur die werkt.

Dan zetten we de juiste mensen op de juiste plaats. 

Als een managementteam niet 150% mee is in EOS zouden ze eerste dag al kunnen opgeven en weglopen. 

Elk team dat ik door hardsales technieken zou “overtuigd” hebben, zou zich onmiddellijk realiseren dat ze een fout hebben gemaakt en zich bekocht voelen.

Voor dit soort situaties wil ik mijn klanten en mezelf behoeden.

Nu weten we al wat de EOS 90 minuten oriëntatie meeting allemaal niet is.

Het wordt tijd om toe te lichten wat het wél is. 

De EOS 90 Minuten Oriëntatie Meeting is het moment waar de EOS implementatie expert en het bedrijf samen aan tafel gaan zitten en beslissen of EOS  geschikt is voor het bedrijf. 

En, helaas voor mijn eigen omzet en winstmarge, zeg ik tegen een flink aantal kandidaat bedrijven "nee". 

Soms is het bedrijf te klein of te groot. 

Soms is de leiding niet bereid om zich te engageren tot de hoeveelheid eerlijkheid die nodig is om het te laten werken. 

En helaas gaat een bedrijf soms al failliet en hoopt men dat EOS implementeren het nog zal redden. Hoe verbazingwekkend krachtig deze aanpak ook is, het is geen toverstokje voor een stervend bedrijf.

Wat heb jij er aan?

Als beslisser voor een bedrijf dat de implementatie van EOS overweegt, krijgt u, meer dan wat dan ook, informatie.

Tijdens de oriëntatiemeeting gaat het erom het EOS implementatie proces in voldoende detail uit te leggen (maar toch high-level genoeg om in 90 minuten te passen), zodat uw team begrijpt waar het aan begint. 

Het starten van de EOS implementatie is geen kleinigheid. Het vergt echte toewijding. 

Tijdens die bijeenkomst zorg ik ervoor dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om de gepaste beslissing te nemen. 

Want voor mij is het ergste scenario dat je besluit om EOS te implementeren en er ergens in de toekomst achter komt dat het niet is wat je dacht.

Je leert mij ook kennen.

Het is zeldzaam, maar soms zijn mensen echt niet geschikt om goed met mij samen te werken. 


Wat heb ik er aan?

In één woord: duidelijkheid.

Ik krijg een glasheldere visie op uw bedrijf. Ik leer welke gebeurtenissen u ertoe brengen om EOS te overwegen, wie de grote beslissingen neemt, waar de pijnpunten in het bedrijf liggen, wat u verwacht dat EOS voor uw bedrijf doet.

Ik krijg de informatie die ik nodig heb om een geïnformeerde beslissing te nemen over de vraag of ik u echt kan helpen of niet. 


Wat is nu de volgende stap?

Als u geïnteresseerd bent in het plannen van een EOS 90 Minuten Oriëntatiemeeting, of als u nieuwsgierig bent naar de positieve resultaten die het Entrepreneurial Operatingsystem kan hebben voor uw organisatie, bel me op 0499/577617 of mail naar ehbo@svensaerens.be.


Succes!

Sven Saerens
arrow_drop_up arrow_drop_down